Міцелій (зерновий) - Польський гриб, 10 г.

Топ
Немає в наявності
0
Модель: D8539
Скорочений опис
Польський гриб (Boletus badius) – гриб роду Моховик. У деяких класифікаціях його – як і весь рід Моховик – включають в рід Боровик. Російські назви гриба також – коричневий гриб, панський гриб і моховик каштановий. Діаме... Читати далі...
Загальні характеристики
Вид Польський гриб Тип продукції Сухий зерновий Фасування Стандарт Сортність Сортовий Паковання Папір Спосіб вирощування Відкритий грунт|Закритий грунт Торгова марка Насіння країни, Україна Всі характеристики

Польський гриб (Boletus badius) – гриб роду Моховик. У деяких класифікаціях його – як і весь рід Моховик – включають в рід Боровик. Російські назви гриба також – коричневий гриб, панський гриб і моховик каштановий. Діаметр шапинки становить 4–12 см (до 15 см), шапинка має напівкруглу, опуклу, пізніше подушкоподібну і навіть плоску форму. Колір – каштаново-коричневий, темно-бурий або шоколадно-коричневий. М’якуш м’ясистий, щільний, білуватий або жовтуватий, в шапинці м’якуш на зрізі злегка синіє, потім знову стає світлим, в ніжці синіє і потім буріє. Запах приємний, грибний.

Їстівний, багато грибників вважають його якість дуже хорошим. Використовується в багатьох стравах з грибів, а також придатний для сушки і маринування.

Міцелій призначений для посадки під деревами листяних порід і в приміщеннях на ґрунті удобреному перегнилим листям і перегноєм гною. При виготовленні сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться і висушується за спеціальною технологією при температурі 23-25 ​​°С. Міцелій переходить в сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання при цьому збільшується до 5–7 років. Слід врахувати, що при сушінні міцелій в 5–6 разів втрачає у вазі, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50–60 г звичайного зернового міцелію.

При попаданні в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелій пробуджується і починає активно проростати. Вегетаційного періоду у міцелію немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-який час року.

Вирощування Польського гриба на присадибній ділянці:

- в затемненому місці на площі 2,5-3 м2 зробити поглиблення на 30 см і наповнити поживною сумішшю.

  • Перший шар: (вистилається на дно) опале листя, трава або кора деревини (10 см).
  • Другий шар: лісовий перегній або земля з-під дерев (10 см). Потім рівномірно по всій площі розсипати сухий міцелій, попередньо змішаний з 1 л сухого ґрунту.
  • Третій шар: рослинні залишки як і в першому шарі, але товщиною 3 см.
  • Четвертий шар: городній ґрунт (3-5 см). Після посіву зволожувати крапельним способом.

Перші гриби з’являться через 1,5-2 місяці, потім кожні 1-1,5 тижні.

- у приміщеннях вирощують таким же способом, тільки висаджують в ящики. Живе грибниця до 5 років. Вирощувати можна в будь-який час року.

Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для польського гриба оптимальне значення кислотності Ph=6,5–7.

Рекомендуємо при посадці використовувати активатор міцелію, який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач ґрунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph ґрунту.


Міцелій грибів
Вид Польський гриб
Тип продукції Сухий зерновий
Насіння загальні характеристики
Фасування Стандарт
Сортність Сортовий
Паковання Папір
Спосіб вирощування Відкритий грунт|Закритий грунт
Торгова марка Насіння країни, Україна

Написати відгук

Авторизація
Нещодавно переглянуті