Міцелій (зерновий) - Опеньок зимовий, 10 г.

Топ
В наявності 19
0
Модель: D5267
19.20 грн.
Скорочений опис
Шапинка діаметром 3-6 см, спочатку опукла, з загнутим або опущеним краєм, пізніше опукло-розпростерта, з прямим краєм, гладка, світло-жовта, охряно-жовта, медово-жовта (класичне забарвлення), помаранчево-жовта (частіше н... Читати далі...
Загальні характеристики
Вид Опеньок Тип продукції Сухий зерновий Фасування Стандарт Сортність Сортовий Паковання Папір Спосіб вирощування Відкритий грунт|Закритий грунт Торгова марка Насіння країни, Україна Всі характеристики

Шапинка діаметром 3-6 см, спочатку опукла, з загнутим або опущеним краєм, пізніше опукло-розпростерта, з прямим краєм, гладка, світло-жовта, охряно-жовта, медово-жовта (класичне забарвлення), помаранчево-жовта (частіше на березі), у зрілих грибів з помаранчево-коричневою серединою і червоно-бурими плямами. Ніжка довжиною 4-10 см і діаметром 0,5-1 см, циліндрична, іноді звужена до основи, волокниста, світло-жовта.

Корисні властивості: в Японії високо цінують зимовий опеньок завдяки його тонкому аромату і оздоровчому впливу. Після шиітаке він вважається там основним культурним грибом. Так само, як і шиїтаке, опеньок зимовий імовірно містить речовини, що стримують зростання ракових клітин.

Вживання: смачний їстівний гриб, використовується свіжим (відварювання близько 20 хвилин), маринованим і солоним. Заморозки переносить добре, не втрачаючи своїх смакових якостей, тому можна збирати морожений і відталий.

Міцелій призначений для посадки на деревині листяних порід і в приміщеннях на ґрунті, удобреному перегнилим листям і перегноєм гною. При виготовленні сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться і висушується за спеціальною технологією при температурі 23-25 ​​°С. Міцелій переходить в сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання при цьому збільшується до 5–7 років. Слід врахувати, що при сушінні міцелій в 5–6 разів втрачає у вазі, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50–60 г звичайного зернового міцелію.

При попаданні в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелій пробуджується і починає активно проростати. Вегетаційного періоду у міцелію немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-який час року.

На пакеті наводиться детальна інструкція по вирощуванню. 10 г міцелію досить для приготування грядки площею 2-3 кв. м.

Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для опенька оптимальне значення кислотності Ph=6,5–7.

Рекомендуємо при посадці використовувати активатор міцелію, який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач ґрунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph ґрунту.

Міцелій грибів
Вид Опеньок
Тип продукції Сухий зерновий
Насіння загальні характеристики
Фасування Стандарт
Сортність Сортовий
Паковання Папір
Спосіб вирощування Відкритий грунт|Закритий грунт
Торгова марка Насіння країни, Україна

Написати відгук

Авторизація

Мітки: купити швензи для сережок, купити пусети та аксесуари для них