Міцелій (зерновий) - Груздь справжній, 10 г.
Шапинка велика, до 20 см в діаметрі, спочатку біла, округло-опукла або майже пласка, з віком стає воронковидна з загорнутим вниз волохатим краєм, слабо-жовтувата, з ледь помітними водянистими зонами. М’якуш груздя сирого білий, щільний, зі специфічним ароматом.
Міцелій призначений для посадки під садовими деревами на присадибній ділянці і в приміщеннях на ґрунті, удобреному перегнилим листям і перегноєм гною. При виготовленні сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться і висушується за спеціальною технологією при температурі 23-25 °С. Міцелій переходить в сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання при цьому збільшується до 5–7 років. Слід врахувати, що при сушінні міцелій в 5–6 разів втрачає у вазі, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50–60 г звичайного зернового міцелію.
При попаданні в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелій пробуджується і починає активно проростати. Вегетаційного періоду у міцелію немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-який час року.
На пакеті наводиться детальна інструкція по вирощуванню. 10 г міцелію досить для приготування грядки площею 2-3 кв. м.
Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для груздя оптимальне значення кислотності Ph=6,5–7.
Рекомендуємо при посадці використовувати активатор міцелію, який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач ґрунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph ґрунту.
Мітки: купити швензи для сережок, купити пусети та аксесуари для них