Міцелій (зерновий) - Білий гриб Боровик, 10 г.
Білий гриб ялиновий Боровик - великий їстівний гриб сімейства болетусових класу базидіальних грибів. Шапинка зверху від світло до темно-бурого, знизу спочатку біла, потім зеленувато-жовта. Ніжка товста зі світло сітчастим малюнком. М’якуш білий.
Білий гриб – найцінніший в харчовому відношенні з усіх їстівних грибів. Має близько двох десятків форм, що відрізняються забарвленням плодового тіла і мікорізного приуроченість до тієї чи іншої деревної породи.
Міцелій призначений для посадки під хвойними деревами на присадибній ділянці і в приміщеннях на ґрунті удобреному перегнилим листям, корою хвойних дерев і перегноєм гною. При виготовленні сухого зернового міцелію використовується овес, пшениця, жито та інші злаки. Спочатку на зерні пророщується міцелій, потім воно дробиться і висушується за спеціальною технологією при температурі 23-25 °С. Міцелій переходить в сплячий стан, зберігаючи свої властивості. Термін зберігання при цьому збільшується до 5–7 років. Слід врахувати, що при сушінні міцелій в 5–6 разів втрачає у вазі, тому 10 г сухого міцелію еквівалентні 50–60 г звичайного зернового міцелію.
При попаданні в сприятливі умови (температура, вологість, кислотність ґрунту) міцелій пробуджується і починає активно проростати. Вегетаційного періоду у міцелію немає, тобто в приміщенні гриби можна виростити в будь-який час року.
На пакеті наводиться детальна інструкція по вирощуванню. 10 г міцелію досить для приготування грядки площею 2-3 кв. м.
Увага! Дуже важливим фактором для успішного вирощування грибів є кислотність ґрунту. Для білого гриба оптимальне значення кислотності Ph=6,5–7.
Рекомендуємо при посадці використовувати активатор міцелію, який містить необхідний для розвитку грибниці набір макроелементів, гідрогель для утримання вологи, розкислювач ґрунту, а також тести-індикатори для контролю за рівнем Ph ґрунту.